jak chcesz co jakiś czas smalcować te auto to jakiś odpowiedni wosk, jak auto dla kogoś komu się tego nie chce robić to powłoka. Ja zastanawiam się nad powłoką z tenzi :wink: Bo srebrnego raczej tak często nie będę pieścić jak czarną :P
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Powiedzcie no jak to jest z tym IPA? Jedni piszą żeby przecierać tylko po korekcie, inni że po cleanerze głównie przed nałożeniem sealanta, jeszcze inni że zawsze po cleanerze, a są też tacy co jadą IPĄ zamiast cleanera?
Ja bazuję właśnie na sealancie Colli, to jak to z nim jest; wydłuży mi ta IPA kropelkowanie czy nie?
Komentarz
-
-
hosee87,
IPA - Alkohol izopropylowy, najcześciej stosowany jest w stężeniu 50/50 z wodą demineralizowaną, stosuję się go do odtłuszczania.
Więc jeżeli już to albo cleaner albo IPA, jak przetrzesz IPA-a po cleanerze to szkoda twojej pracy i cleanera bo zostanie on w szmacie którą wycierasz.
Używa się go w czasie i po korekcie to usuwania wosków zawartych w pastach polerskich co by zobaczyć czy już mam zadowalający efekt czy tylko woski wypełniły rysy.
W ostateczności można użyć IPA, zamiast cleanera gdyż-ponieważ ''wytrawi'' lakier i wosk będzie się trzymał tyle ile ma sie trzymać a nie tyle ile sie trzyma to co pod nim zostało, jednak nie ma ma to żadnego wpływu na kropelkowanie, kropwelkuje wosk a nie IPA czy cleaner.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1co Ci da carbon? lepsze krople, odpychanie itp itd. do tego pamiętaj o hdc pod niego i kwota rośnie.
Zamieszczone przez Arti_r1Napewno nie jest to jakiś mega trwały wosk.
Ale jak dla mnie Zymol Carbon to jeden z najbardziej trwałych wosków.
[ Dodano: Sro 07 Sie, 13 07:31 ]
Zamieszczone przez gusiak11To są krople PB na samochodzie kolegi dla którego pojęcia dekontaminacja, glonkowanie, cleaner są obce jak łacina.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big,
I tu Cię zaskoczę nie wiem gdzie jest magia nattysa ale to jest pancerny wosk, ww zdjęcia jest to auto płukane z kurzu bo kolega pracuje vis a vis budowy olimpu a wosk ma około 3tyg.
Z moich doświadczeń z tym woskiem zauważyłem że jest to produkt zrobiony pod amatorów lepiej siedzi na czystym lakierze umytym dobrym szamponem ew. IPA, niż przygotowanym cleanerami. Ale może to tylko ja mam takie doświadczenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11I tu Cię zaskoczę nie wiem gdzie jest magia nattysa ale to jest pancerny wosk, ww zdjęcia jest to auto płukane z kurzu bo kolega pracuje vis a vis budowy olimpu a wosk ma około 3tyg.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigKwota rośnie, ale i efekt też rośnie Carbon bardzo dobrze poprawia głebię koloru i ma świetny połysk.
Zobaczymy jak się sprawdzi z czasem. Za jakiś czas przetrze go Gyeon Q2M cure
Komentarz
-
Komentarz